Peuter en eten...


Een peuter en eten… Die twee onderwerpen samen geven bij ons nog wel eens reden tot discussie. Lekker laten gaan is mijn mening, sommige peuters groeien van lucht. Eten is niet iets wat je af kan dwingen, ze eten, of ze eten niet. En zo gaat het zeker bij die van ons. Dat ze kan eten, goed eten, dat weten we. Maar dat ze af en toe een vreselijke dwarse peuter puber is, dat weten we inmiddels ook. Dat laatste gaat dus nog wel eens gepaard met ‘NEE’. ‘Nee, wil ik niet’ vooral. Zo eet ze soms dagen geen groente, geen aardappels en leeft ze op een stukje vlees. Het is haar niet aan te zien, ze kan nog steeds wel wat hebben en groeit als kool.
Pap vindt dat maar moeilijk. Dat laten gaan is niks voor hem. Hij wil zeker weten dat peuter puber ’s nachts niet wakker van de honger wordt. En dus is pap fles ja of nee een punt van discussie. Niet doen zegt mama… als ze honger heeft is ze morgen weer de eerste. Ze moet leren dat de nacht om te slapen is. Wel doen zegt pap over de papfles dus. Maar mama’s wil is wet J.
Zo eten we dus af en toe zo één keer in de week (soms twee, of drie) iets waarvan we zeker weten dat peuter haar portie binnen krijgt. Denk aan pannekoeken, patatjes of een tosti. Ik zie haar oogjes in gedachten al stralen. Maar oeps…. Daar zit geen groenten in. Dus vandaag een zelf gemaakt soepje…. Succes gegarandeerd!
Voor de geinteresseerden:
***
 Bak 2 grote in stukjes gesneden preien
doe daar een teentje knoflook bij.
Vul aan met 800cc water en een pot kippenboulion.
Voeg een grote of twee kleine in stukjes gesneden aardappel toe.
20 min laten koken.
Pureren.
Bakje roomkaas erdoorheen,
snufje zou en peper.

Klaar is Kees! Smullen maar…..
***

  

Tidak ada komentar:

Posting Komentar